Graphic design

- 2019

ARTOTHEEK DAVINCI  

Briefing
Het ontwerp voor een corporate identity voor de Artotheek DaVinci. Bestaande uit de volgende onderdelen: styleboard, logo, beeldmerk, visitekaartje, sticker, titelplaatje, factuur en brochure.

De kunstuitleen is een initiatief van een Docent van het DaVinci College, waardoor gemaakte ontwerpen langer gebruikt kunnen worden. Zo kunnen de werken door verschillende afdelingen binnen de school worden geleend.  

Concept
Bij het concept heb ik gebruik gemaakt van de volgende woorden: structuur, patronen en herhaling. Deze woorden kwamen uit mijn onderzoek en brachten mij in de richting van space-filling curves. Het ontwerp is gebaseerd op de peano curve.

eindproduct01
eindproduct02-1

Eindproduct

proces-02-artotheek

01

Om te zien hoe de space-filling curves werken ben ik verschillende uit gaan tekenen. Daarna begon de logo exploratie en kleuren exploratie. Mijn werkwijze is vrijwel nooit chronologisch 

proces-01-artotheek

02

Vervolgens begon de logo exploratie. .  

proces-03-artotheek

Het beeldmerk is een peano curve, een spacefilling curve. Het object is niet één of twee dimensionaal, waardoor er niet precies vastgelegd. Even als dat kunst interpretatie is. Het beeldmerk is een element van een patroon. Een structuur met een terugkerende vorm. De continu opnieuw gebruikte vorm symboliseert de kunst uit de kunstuitleen die word geleend door verschillende partijen. 

Doordat de lijn niet gesloten is blijven er twee uiteinden over. Deze staan voor de verschillende perspectieven op de kuntst. 

Door gebruik van kapitalen wordt een bepaalde kracht toegevoegd. Daarnaast is door een dik font de aandacht gelegd op ‘art’. Aandacht aan het onderwerp en zo komt er speling en contrast in het logo. Dit kwam terug uit mijn onderzoek.

03

De volgende afbeeldingen zijn de prints voor de folder.

De print op de voorkant van de folder is een patroon van de peano curve. 

Op de achterkant is een infographic geplaatst. Deze laat zien hoe de kunstuitleen in zijn werk gaat. Ook zit het visitekaartje in de folder verwerkt. Deze kun je door de snijranden er gemakkelijk uit scheuren en de informatie in je portemonnee bewaren. 

eindproduct04
eindproduct03

Op de eerste afbeelding zie je het titelplaatje dat naast de kunstwerken gehangen kan worden. 

Op de tweede afbeelding zie je de sticker die op de achterkant van het kunstwerk kan worden geplakt. Dit is een kenmerk van de Artotheek. 

eindproduct05-1
eindproduct06
Back to top Arrow