Graphic design

- 2018

KAART MEDIAVORMGEVER 

Briefing
Promoproduct voor de open dag van het DaVinci College voor de opleiding Mediavormgever. Het product zal in het lokaal staan, hangen of afspelen waar de desbetreffende opleiding wordt gepresenteerd.

Concept
Gebruik van resonantie.  Geluidsgolven vormen een grafisch beeld. Een abstract geometrisch beeld wordt gevormd door de trillingen. Deze trillingen worden opgevangen door .. als mensen het woord ‘mediavormgever’ uitspreken. De patronen die hieruit ontstaan worden verwerkt tot een 2D moire motion afbeelding. Er ontstaat bewegend beeld met gebruik van een masker. Zo komen grafische vormgeving, ruimtelijke vormgeving en audio visueel samen komen in een grafische kaart.

voorkant
achterkant-1

Eindproduct

proces-03-kaart-opendag

01

Voor de open dag mocht er binnen de opleiding een huisstijl ontwerpen. Voor de typografie is er gekozen voor een schreefloos lettertype, omdat dit vertrouwen, modern en technische focus symboliseert. Om contrast te brengen is er voor voor een schreef lettertype als subkop. Contrast symboliseert de diversiteit
binnen het DaVinci College

proces-02-kaart-opendag

02

Er is gekozen voor de volgende kleuren: Oranje, dit geeft de warmte weer die de opleiding geeft aan studenten.
Geel symboliseert plezier, optimisme en vriendschap. Dit kun je ook verwachten van de studie. Om contrast te geven is er gekozen voor zwart. Dit symboliseert positieve concepten als kracht en professionaliteit.  

proces-01-kaart-opendag

03

De destijds huidige apparatuur kon geen hoge frequentie verlenen en daardoor ontstonden er geen duidelijke trillingen waardoor patronen konden verschijnen. Daarom is gekozen om voor een gefotografeerde hand te gaan. Deze wijst naar de kreet

Back to top Arrow